Σε αντίθεση με την περίπτωση του Gerard Depardieu που εσχάτως έγινε Ρώσος, o ισχυρός άνθρωπος της Louis Vuitton δεν φαίνεται να καταφέρνει να αλλάξει υπηκοότητα, προκειμένου να γλιτώσει από την υπερ-φορολόγηση των πλουσίων στη Γαλλία.

Ο Bernard Arnot ζήτησε τη βελγική υπηκοότητα, για να λάβει ως απάντηση ένα ηχηρότατο “όχι”. Aκόμα χειρότερα, η βελγική δικαιοσύνη παρήγγειλε και έρευνα για τις οικονομικές του δραστηριότητες!

Η φλαμανδική εφημερίδα De Morgen αποκάλυψε σήμερα ότι η εισαγγελία των Βρυξελλών εξέδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα του Arnot να πολιτογραφηθεί Βέλγος. Η εξήγηση που δόθηκε από τις Αρχές ήταν ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι διέμενε μόνιμα στο Βέλγιο τα τρία τελευταία χρόνια, όρος απαράβατος για την απόκτηση της υπηκοότητας.

Ο δεύτερος λόγος τον οποίο επικαλούνται οι βελγικές αρχές είναι ότι η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τις δραστηριότητες του ισχυρού Γάλλου επιχειρηματία. «Η Δικαιοσύνη θέλει να διαλευκάνει το πλέγμα των εταιρειών που διαθέτει ο Bernard Arnot στο Βέλγιο, καθώς και το Ίδρυμά του Protectinvest» αναφέρει ο ανταποκριτής της Le Monde στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με την De Morgen «απαιτείται διαφάνεια για το πλέγμα των εταιρειών του».

Πριν από λίγες ημέρες το Γραφείο Μεταναστών του Βελγίου είχε εκδώσει αρνητική εισήγηση για την απόκτηση γαλλικής υπηκοότητας του επιχειρηματία.