Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η οικονομία της Ρωσίας είναι σε ελεύθερη πτώση. Το βράδυ της Δευτέρα, η κυβέρνηση της χώρας πήρε έκτακτα μέτρα, ανόδου των επιτοκίων για να στηρίξει το ρούβλι που σημειώνει ισχυρές απώλειες, αλλά δεν φαίνεται να απέδωσαν.

Τα προβλήματα για την ρωσική οικονομία γίνονται όλο και πιο βαθιά, ενώ μέρος του προβλήματος οφείλεται στην πτώση των τιμών του πετρελαίου αλλά και στις διεθνής κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην χώρα, λόγω της πολιτικής της στο θέμα της Ουκρανίας.

Η Ε.Ε, η Αυστραλία, η Νορβηγία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία, ενώ στις απαγορεύσεις εξαγωγών προς την Ρωσία, συμπεριλαμβάνονταν και πολλά τρόφιμα, όμως κρέας, δημητριακά, λαχανικά κ.α.

Δυστυχώς, στους ανθρώπους, αρέσει το… φαγητό, με τους Ρώσους να λατρεύουν το τυρί. Έτσι πολλά μαγαζιά σε γειτονιές της Ρωσίας πωλούν τυρί στην μαύρη αγορά.

“Το να αγοράσει κανείς τυρί και ειδικά γαλλικό ή ιταλικό, είναι σαν να προσπαθεί να αγοράσει ναρκωτικά στην δεκαετία του ’80 στο Μπρούκλιν”, αναφέρει στον BI Ρώσος τραπεζίτης.

Αφού κάποιος πελάτης μπει στο μαγαζί, κοιτά αδιάφορα τα ράφια, ώσπου να συνεννοηθεί με τον υπάλληλό πως ενδιαφέρεται για την αγορά τυριού. Ο υπάλληλος, αφού εξακριβώσει ότι δεν είναι αστυνομικός, τον οδηγεί σ’ ένα άλλο δωμάτιο, όπου μπορεί να αγοράσει μία μπάλα φρέσκια ιταλική μοτσαρέλα, camembert ή brie, σημειώνει.