Πολύ κοντά στο να δώσουν μια οριστική λύση βρίσκονται Vodafone και Verizon σε ότι έχει να κάνει με την Verizon Wireless, τη θυγατρική της δεύτερης, στην οποία η Vodafone κατέχει μερίδιο 45%.
 
Verizon και Vodafone ψάχνουν τη χρυσή τομή για το wireless κομμάτι που μοιράζονται από το 2010 και πλέον, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, είναι έτοιμες να καταλήξουν οριστικά.

Τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο. Το πρώτο θέλει την Verizon να βάζει τέλος στην κοινοπραξία της με τη Vodafone, αγοράζοντας πίσω το ποσοστό που κατέχει ο ευρωπαϊκός όμιλος στην αμερικανική θυγατρικής της. Αυτό το μερίδιο εκτιμάται στα 115 δισ δολάρια.

Το δεύτερο, αν και λιγότερο πιθανό σενάριο, θέλει τις δύο εταιρείες να ενώνονται δημιουργώντας έναν πραγματικά τεράστιο κολοσσό στον χώρο της τηλεφωνίας.

Μια πλήρης συγχώνευση – θα σήμαινε την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία των επιχειρηματικών deals. Η αξία της Verizon υπολογίζεται στα $ 130 δισ. ευρώ. Της Vodafone επίσης ξεπερνά τα 120 δισ. δολάρια.

Μέχρι σήμερα, η συγχώνευση της Time Warner με την AOL το 2001, άξιας 124 δισ. δολαρίων, ήταν η μεγαλύτερη εταιρική συγχώνευση όλων των εποχών.

 

Όλγα Μπαλαφούτη