Την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως ζήτημα ζωής και επιβίωσης, ζήτησε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, στη συνέλευση Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που διοργάνωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των τριών προηγούμενων ετών, το κούρεμα, η αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων που καθυστερεί πλέον του εξαμήνου, η έγκαιρη καταβολή των εφημεριών καθώς καθημερινά προβλήματα της συνταγογράφησης και παραπεμτικογραφίας.

Στη συγκέντρωση προήδρευσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κος Βλασταράκος, ενώ παράλληλα παρευρέθησαν πολλοί πρόεδροι Ιατρικων Συλλόγων από όλη την επικράτεια και μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ.

Σύμφωνα με τον κο Πατούλη για πρώτη φορά Υπουργός Υγειας συμμετέχει με τη φυσική του παρουσία τρεις ολόκληρες ώρες σε συνέλευση των Προέδρων των ΙΣ, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα των γιατρών και του υγειονομικού χώρου σε όλη την Ελλάδα.