Κέρδη πάνω στο νήμα για τη Wall Street αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι επενδυτές έδειξαν επηρεασμένοι σε μεγάλο βαθμό από την καλύτερη του αναμενόμενου έκθεση για την  καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι ο  ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ αναμένεται να επιταχυνθεί το 2014, φθάνοντας έως και το 2,7%.

Ο Dow σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% στις 15.559 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,10% στις 1.692 και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,22% στις 3.613 μονάδες

Τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών άγγιξε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, με το σχετικό δείκτη του Πανεπιστημίου του Michigan να διαμορφώνεται τον Ιούλιο στην τιμή 85,1.

Οι αναλυτές περίμεναν τη διαμόρφωσή του στο 84, από 84,1 τον Ιούνιο και προκαταρκτικών στοιχείων για 83,9 τον Ιούλιο. Έτσι οι επενδυτές φοβούνταi ότι η ανάκαμψη της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει στο φρένο της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed.

“Οι άνθρωποι προσπαθούν να χωνέψουν τι συμβαίνει με τα κέρδη,” ανέφερε ο Kully Samra, ο οποίος διαχειρίζεται πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου για την Charles Schwab Corp. “Τα κέρδη έχουν αναμιχθεί, αν και δεν νομίζω ότι αυτό θέτει μακροπρόθεσμα κάποιο κίνδυνο. Πρόκειται να είναι έναν ανώμαλο δρόμο”, τόνισε.

 

Οι μετοχές της Starbucks σημείωσαν άνοδο κοντά στο 8%, με την εταιρία να είναι ο μεγάλος νικητής του S&P 500. Πτώση 27% κατέγραψε η Expedia μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου που έδειξε πτώση κατά το 1/3.

 

“Αν θέλεις να διαλέξεις το καλό και το κακό Εxpedia και Starbucks είναι αυτό που πρέπει να δεις” ανέφερε ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της Lazard Capital Markets. “Το τελευταίο πράγμα που θέλουν να αφήσουν οι άνθρωποι είναι ο καφές τους” τόνισε.

 

Η Travelers Cos κέρδισε 0,68%, η Intel σημείωσε άνοδο 0,67% και η Microsoft σημείωσε κέρδη 0,64%.

Η Boeing σημείωσε ζημιές 1,07%, η JPMorgan σημείωσε απώλειες 1,00% και η Hewlett-Packard σημείωσε πτώση 0,99%