Νικήτρια στην επική διαμάχη της με την Apple φαίνεται να βγήκε η Samsung, αφού την Παρασκευή το δικαστήριο  μείωσε κατά 40% το πρόστιμο που θα καταβάλλει  η Samsung που κατηγορείται για αντιγραφή πατεντών του αμερικανικού κολοσσού.

Ετσι η κινεζική εταιρεία πήρε μια «βαθιά ανάσα» μιας και αποφασίστηκε να πληρώσει 598 εκατ. δολάρια, αντί για το τεράστιο ποσό των 1,49 δις που της είχε αρχικά επιβληθεί.
Τον περασμένο Αύγουστο το δικαστήριο έκρινε ότι η Samsung όφειλε στην Apple 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της εταιρείας Cupertino που ασχολείται με τον σχεδιασμό του iPhone και του iPad.

Η  Apple υποστήριξε  ότι η ανταγωνίστρια εταιρεία «εκλεψε» τη τεχνολογία της, κατηγορία που θα μπορούσε να τριπλασιάσει το πρόστιμο, αλλά οι δικαστές κατέληξαν ότι η Samsung δεν παραβίασε σκόπιμα την πνευματική ιδιοκτησία της Apple.

Οι δύο τιτάνες της τεχνολογίας έχουν δώσει πολλές δικαστικές μάχες από το 2010 μέχρι σήμερα. Για την συγκεκριμένη αντιδικία θα δώσουν νέο ραντεβού το 2014, αυτή τη φορά  για το μοντέλο της Samsung, Galaxy Nexus.