Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των FT και οι ξένοι διεθνείς επενδυτές ζητούν αλλαγή των όρων στις επανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών ώστε να ενισχυθούν τα κίνητρα για συμμετοχή τους στην αύξηση.

“Σ’ αυτό το σημείο βλέπουμε μικρό ενδιαφέρον από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές στο να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση υπό τις σημερινές δομές της”, λέει ο Αντόνιο Ραμίρεζ αναλυτής της Keefe, Bruyette & Woods.

“Νέοι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για τις ζημιές του παρελθόντος”, λέει στους FT ο Νίκος Καραμούζης, αναπλ. δ/νων σύμβουλος της Eurobank. “Εάν θέλεις να προσελκύσεις ιδιωτικά κεφάλαια, πρέπει να αναθεωρήσεις τους όρους”, συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τους Financial Times σήμερα είναι πολύ δύσκολη η προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών με δεδομένο το σφικτό χρονοδιάγραμμα που λήγει τον Απρίλιο αλλά και τις αποτιμήσεις των τιμών που σήμερα φαντάζουν μη ρεαλιστικές για κάποιους αναλυτές.

Επιπλέον οι τέσσερις μεγάλες, συστημικές τράπεζες εμφανίζουν αρνητικά κεφάλαια συνολικού ύψους 8 δισ ευρώ, κάτι που ενισχύει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών να χορηγήσουν νέα κεφάλαια.