Την πιθανότητα να υπάρξει βραχύβια παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος στήριξης επανέλαβε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σπεύδοντας να αποσαφηνίσει πως τυχόν επέκταση θα διαρκέσει «έως ένα μήνα», κι όχι έξι μήνες όπως φέρεται να επιθυμούν οι δανειστές.
Σε συνέντευξη της στο Σκάι υπογράμμισε πως η όποια συμφωνία υπογραφεί με τους δανειστές δεν θα είναι νέο μνημόνιο αλλά «συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο», που θα δεσμεύει τη χώρα «να προχωρήσει στην ανάπτυξη». Επαναβεβαίωσε επίσης τη δέσμευση της κυβέρνησης πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων, παρά το γεγονός ότι το ασφαλιστικό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης με την τριμερή.
Την ίδια ώρα επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλοντας πως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Σταθάκης υποσχέθηκε στα funds του City ότι θα προσφέρει υπηκοότητα σε μετανάστες προκειμένου να δημιουργηθεί δεξαμενή φτηνού εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα
Η κ. Βούλτεψη επέρριψε στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνες για την άνοδο των σπρεντ, σημειώνοντας πως «δυστυχώς οι αγορές ακούν αυτόν που φωνάζει» και πως «όλα συνδέοντα» με το ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει μια τέτοια ανεύθυνη αντιπολίτευση».
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.