Πρόκριμα για το παζάρι με την Τρόικα και την τύχη των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ θεωρείται η καθοριστικής σημασίας συνάντησης που θα έχει την Παρασκευή ο κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον κ. Γκερντ Κόοπμαν, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ ο οποίος συνυπέγραφε το περίφημο email του κ. Μορς δια του οποίου η Κομισιόν απαίτησε να μπει λουκέτο στις τρεις βιομηχανίες.

Ο κ.Κόοπμαν έχει επιφυλαχθεί να απαντήσει στα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για την εν λειτουργία εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών (θα διατηρηθεί μόνο το στρατιωτικό σκέλος τους) και την εν λειτουργία ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.

Οι αποφάσεις για το μέλλον των τριών βιομηχανιών αποτελεί, μεταξύ άλλων, προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Στο τραπέζι των συζητήσεων όμως με τον κ.Κόοπμαν αναμένεται να τεθεί και η επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με επίκεντρο την αναδιάταξη του τραπεζικού κλάδου, τις εξαγορές και των συγχωνεύσεις, αλλά και την λειτουργία των δικτύων τους.