Του Μηνά Τσαμόπουλου

Tην παροχή διευκολύνσεων για τη χρηματοδότηση ελληνικών ναυπηγικών προγραμμάτων, υπό τη μορφή ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων συζήτησε ο ΥΝΑ ,Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με  τον Πρόεδρο του Κορεατικού Οργανισμού «Korea Trade Insurance Corporation» (Κ-Sure), Young – Hak KIM  σε συνάντηση που είχαν σήμερα  στο Υπουργείο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεργασθούν εντατικά σε αυτές τις παροχές προς την ελληνική ναυτιλία, καθώς και άλλα διμερή ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, επίσης, στον στόχο του Υπουργείου Ναυτιλίας να προωθήσει τις εξαγωγές εξοπλισμού πλοίων Ελλήνων κατασκευαστών στα Κορεάτικα ναυπηγεία. «Οι Έλληνες πλοιοκτήτες εμπιστεύονται τα Κορεάτικα ναυπηγεία. Το επόμενο βήμα είναι οι ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού και της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας να συνεργασθούν ακόμη πιο αποτελεσματικά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των ελληνικών εξαγωγών που θέσαμε», τόνισε ο ΥΝΑ.

Κλείνοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης στάθηκε στη στρατηγικής σημασίας σχέση της Ελλάδας, ως χώρα με μεγάλη εφοπλιστική κοινότητα και ισχυρό νηολόγιο με τη Δημοκρατία της Κορέας. «Η μακροχρόνια συνεργασία της ελληνικής πλοιοκτησίας με τη ναυπηγική αγορά της Κορέας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της στην Κορεατική ναυπηγική βιομηχανία. Το γεγονός αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα των διμερών ναυτιλιακών σχέσεων που αναδεικνύει δυνατότητες εμβάθυνσης στη διακρατική συνεργασία, τόσο στον αμιγώς ναυτιλιακό, όσο και στο ναυπηγικό τομέα», κατέληξε ο κ. Υπουργός.