“Δεν μίλησα για μονομερή διαγραφή χρέους” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας προς το Blue Sky. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τηρήσει μετεκλογικά ό,τι πει προεκλογικά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, είχε ασκήσει κριτική στη δήλωση Κουρουμπλή, λέγοντας ότι, “άκουσε με έκπληξη τη δήλωση του τελευταίου για μονομερή διαγραφή χρέους κατά 70%”.
Σημείωσε δε ότι πρόκειται για απολύτως προσωπικές απόψεις του κ. Κουρουμπλή καθώς η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι “τα θέματα του χρέους και των δανειακών συμβάσεων θα μπουν κάτω από το βάσανο σκληρής διαπραγμάτευσης”.
Όπως εξήγησε, πάντως, ο Π. Κουρουμπλής, η άποψή του για τη διαγραφή χρέους κατά 70% αφορούσε την περίοδο Παπανδρέου (2010), όταν τα ελληνικά ομόλογα είχαν εκδοθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.