Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά αλλά και την διευθέτηση των κόκκινων δανείων ζητά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κόλλιας, σε δήλωσή του μετά το επιτυχημένο stress test των τραπεζών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόλλιας: «Τα αποτελέσματα των stress test των ελληνικών τραπεζών, πέραν της ψήφου εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα, αναδεικνύουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ελληνική οικονομία :

Την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση της παροχής ρευστότητας στην αγορά, με παράλληλη φροντίδα και προσοχή, ώστε να μην επαναληφθούν τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος, που δημιούργησαν τα γνωστά προβλήματα στις τράπεζες.

Επιπλέον, το ξεκαθάρισμα του τοπίου ανοίγει το δρόμο για οριστική και άμεση διευθέτηση του μείζονος προβλήματος των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους – τράπεζες, εποπτικές αρχές και επιχειρήσεις – και δεν πρέπει να χαθεί».