Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Δύσκολες ημέρες για τον όμιλο Λαουτάρη στην Εύβοια. Ένα μήνα πριν την εκδίκαση του αιτήματος υπαγωγής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο άρθρο 99, η κατάσταση στον όμιλο είναι έκρυθμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr η πάλαι ποτέ ισχυρή εταιρεία που συμμετείχε και στη διοίκηση του ομίλου Ατλάντικ δεν δύναται να εκπληρώσει τις μισθολογικές της υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να δίνει έναντι χρημάτων κουπόνια για δωρεάν αγορές τροφίμων και άλλων ειδών στα καταστήματα της. Θα πρέπει να πούμε πως αυτή η πρακτική δεν είναι πρωτόγνωρη για τον όμιλο του 90χρονου επιχειρηματία Γαληνού Λαουτάρη καθώς το ίδιο είχε πράξει και ο πρώην συνεταίρος του στην Ατλάντικ Μανόλης Αποστόλου. Βέβαια το να πληρώνονται οι εργαζόμενοι σε είδος δεν εξασφαλίζει την κάλυψη μιας σειράς άλλων σημαντικών τους υποχρεώσεων και δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα.

Η εταιρεία αυτή την στιγμή διατηρεί μόλις 7 καταστήματα αν και λειτουργούσε στην ακμή της 29. Το τελευταίο διάστημα έχει κλείσει 8 μαγαζιά ενώ συζητά την πώληση και των υπολοίπων. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως ο επιχειρηματίας Γαληνός Λαουτάρης σε μια κόντρα άνευ προηγουμένου με τον συμμέτοχο του στην Ατλάντικ Μανόλη Αποστόλου οδήγησε με ενέργειες του στο κλείσιμο της άλλοτε πέμπτης μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας της χώρας.