Ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας πληροφορικής Info-Quest, Θεόδωρος Φέσσας, ανέλαβε και επίσημα την προεδρία του ΣΕΒ κατά την πρωινή συνεδρίαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του εργοδοτικού συνδέσμου, κατά την οποία εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Στην πρώτη του ομιλία, ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, έστειλε μήνυμα σύνθεσης και συναίνεσης προς όλες τις πλευρές. Επισήμανε ότι ο ΣΕΒ θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, τη συνεργασα και την επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων, προκειμένου να αποτελέσει καταλύτη για την διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

«Αντί να περιγράφουμε προβλήματα ας υλοποιούμε λύσεις» είπε.  «Η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις ενοποιήσεις, δικτυώσεις επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια. Η πλειονότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ είναι αυτές που άντεξαν στην κρίση γιατί είχαν αποτελεσματική διοίκηση ξεκάθαρη στρατηγική στοχοθεσία. Το παράδειγμά τους μπορεί να εμπνεύσει και την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση, κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, παραδίδοντας τα ηνία στον Θεόδωρο Φέσσα,  προέβη σε αυτοκριτική για την προεδρία του, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές λειτούργησε ως πρόεδρος προσωποκεντρικά και ότι οι πόρτες του ΣΕΒ δεν ήταν τόσο ανοικτές όσο θα έπρεπε στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του συνδέσμου.

Ο κ. Δασκαλόπουλος, υπεραμύνθηκε της άποψης ότι ο ΣΕΒ πρέπει να διατηρήσει το δικαίωμα να διατυπώνει πολιτικές απόψεις και να μην «κλείνεται», ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής στη διαδικασία εκλογής του ΣΕΒ.

Στη νέα ηγετική ομάδα του ΣΕΒ υπάρχει ισχυρή παρουσία της βαριάς βιομηχανίας καθώς νέοι αντιπρόεδροι ανέλαβαν οι επικεφαλής δύο μεγάλων βιομηχανικών μονάδων της χώρας, ο Ε. Μυτιληναίος (Αλουμίνιον) και ο Δ. Παπαλεξόπουλος (Τιτάν). Συνολικά, τα νέα μέλη του Δ.Σ. είναι οι Ντίνος Κόκκαλης, Γιώργος Κώτσαλος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος και ο Ε. Μυτιληναίος. Εκτελεστικός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής παραμένει ο κ. Χάρης Κυριαζής.

Κατά το πρώτο μέρος της κλειστής συνεδρίασης έγινε απολογισμός πεπραγμένων από τον κ. Χ. Κυριαζή, επικυρώθηκε η εκλογή του κ. Φέσσα, ενώ έγινε αποδεκτή η εισήγηση του ΔΣ του ΣΕΒ για την απονομή τίτλου επίτιμου προέδρου στον απερχόμενο και μακροβιότερο πρόεδρο στην ιστορία του συνδέσμου Δημήτρη Δασκαλόπουλο.