Στη σύλληψη ενός 54χρονου άντρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για την πρωτοφανή επίθεση χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο 54χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, για συμμετοχή στην επίθεση με μολότοφ και καραμπίνες. Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθησαν συνολικά 31 προσαχθέντες, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την εξερεύνηση των χώρων όπου έγινε η επίθεση, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μια κουκούλα προσώπου τύπου full face, κηλίδες αίματος, υπολείμματα τσιγάρων, ένας πυρσός και μια χειρουργική μάσκα. Στο σημείο έχει ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.
Αναμένεται ταυτοποίηση του γενετικού υλικού από ευρήματα στην περιοχή.

Οι δράστες, περίπου 40 τον αριθμό, ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ, και πυροβόλησαν τα τζάμια του φυλακίου του εργοταξίου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα σε κατάσταση σοκ.