(upd)Μεγάλη απόσταση διαπιστώνεται στην προσφορά που κατέθεσαν oι Lamda Development – Fosun και Al Maabar για το Ελληνικό, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA- φθάνει τα 430 εκατ. ευρώ τη στιγμή που ο ανεξαρτητος αποτιμητής έχει βάλει τον πήχη στα 780 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η προσφορά των 430 εκατ. ευρω προκύπτει εάν υπολογιστεί σε παρούσα αξία, ενώ η εκτίμηση του ΤΑΙΠΕΔ όχι.

Για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, θα πρέπει, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, έως την ερχόμενη Τετάρτη oι Lamda Development- Fosun και Al Maabar να υποβάλλουν βελτιωμένη προσφορά για την έκταση των 6.240 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και το 100% της Ελληνικό Α.Ε..

Το διοικητικό συμβούλιο σε κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων προχώρησε σήμερα στην αποσφράγιση της αποτίμησης του Ανεξάρτητου Αποτιμητή για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. Ακολούθησε η αποσφράγιση της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας. Σε συνέχεια σχετικής διαβούλευσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τη Lamda Development να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά έως την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Οι Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι (Citigroup, Piraeus Bank) με τη συνδρομή του εξειδικευμένου συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Happold Consulting, θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του δικαίου και ευλόγου της τελικής δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς της Lamda Development, με βάση διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες και πρότυπα αξιολόγησης (“fairness opinion”).