Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Λονδίνο ενάντια στην μείωση των μισθών, οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί κατά 63 ευρώ την εβδομάδα από το 2008, παρά την καλή πορεία της βρετανικής οικονομίας.
Η πορεία ονομάζεται «Η Βρετανία χρειάζεται μια αύξηση μισθού», και συμμετείχαν εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
«Είναι καιρός να δοθεί τέλος στο πάγωμα των μισθών που αντιμετωπίζει η πλειονότητα του κόσμου παρά την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε η γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας εργατικών συνδικάτων, Φράνσις Ο’ Γκρέιντι.
Την προηγούμενη Δευτέρα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) έκαναν στάση εργασίας για τέσσερις ώρες για να αξιώσουν αυξήσεις μισθών, κάτι που είχε να συμβεί από το 1982, επί των ημερών της Μάργκαρετ Θάτσερ.
Δύο ημέρες μετά, την Τετάρτη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία εναντίον του παγώματος των μισθών και της μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή κοντά στο κοινοβούλιο και σχεδιάζουν να αρχίσουν ένα κίνημα με το όνομα “Occupy Democracy”.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.