Μειτές τάσεις στη Wall, καθώς η πρόεδρος της Fed Janet Yellen και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι επανέλαβαν σήμερα ότι η αγορά εργασίας δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως.
Ο Dow υποχώρησε 38 μονάδες ή -0,23% στις 17.001 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,22% στις 1.988 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,15% στις 4.539 μονάδες.
Οι τρεις βασικοί δείκτες πέτυχαν τα τρίτα εβδομαδιαία κέρδη τους στη σειρά. Ο S&P κέρδισε 1,7% στην εβδομάδα, ενώ ο Dow κατέγραψε άνοδο 2% και ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,7% σε επίπεδο εβδομάδας.
Ήταν η καλύτερη εβδομάδα σε 4 μήνες για τους Dow και S&P.
“ Η οικονομία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, ανακάμπτοντας κατά ένα μεγάλο μέρος από τις απώλειες που έχει υποστεί στον τομέα της απασχόλησης από την εποχή της Μεγάλης Υφεσης”, είπε η Yellen κατή τη διάρκεια της ομιλίας στο οικονομικό συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάσκον Χολ, στο Γουαϊόμινγκ. Ωστόσο, επισήμανε ότι 19 δείκτες για την απασχόληση που παρακολουθεί η Fed φαίνεται να υποδεικνύουν ότι η μείωση του ποσοστού ανεργίας υπερεκτιμά τη βελτίωση των γενικών συνθηκών στην αγορά εργασίας.
Οσον αφορά στα επιτόκια, η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επισήμανε ότι “όσο ταχύτερα εκπληρωθούν οι στόχοι της Fed για την οικονομία τόσο γρηγορότερα θα αυξηθούν τα επιτόκια.
“Με την έλλειψη επιχειρηματικών ή οικονομικών ειδήσεων γενικότερα, η πλήρης προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα σχόλια της Υellen”, λέει στο Bloomberg ο Richard Hunter, επικεφαλής μετοχών στη Hargreaves Lansdown, στο Λονδίνο. “Τα πρόσφατα ισχυρότερα στοιχεία για την οικονομία και τα πρακτικά της Fed, υποδεικνύουν ότι είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων ελαφρώς νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν”.
Η Aeropostale βυθίστηκε 10,10%, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για το τρίτο τρίμηνο, που απογοήτευσαν την αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταγράψει ζημίες 44 -48 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 33 σεντς.
Στον αντίποδα, η Dynegy σημείωσε άλμα 8,68% μετά τη συμφωνία εξαγοράς μονάδων πυρηνικής ενέργειας από τις Duke Energy και Energy Capital Partners έναντι 6,25 δισ. δολ.
Η GameStop ενισχύθηκε 5,87%, καθώς εκτιμά ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου χρήσης θα διπλασιαστούν.
Η Gap σημείωσε άνοδο 5,19% μετά την ανακοίνωση κερδών τριμήνου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Η Ross Stores κατέγραψε κέρδη 7,39%, καθώς αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.