(Upd) Με εντάσεις και φραστικά επεισόδια μεταξύ των μελών της Επιτροπή ξεκίνησε η κατάθεση Βενιζέλου στην Προανακριτική της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πριν από λίγο, μάλιστα, ο πρόεδρος της Προανακριτικής απέβαλε από την αίθουσα τον βουλετή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλεσε “χοντρό και γελοίο” τον κ. Βενιζέλο, ενώ έριξε κάτω τα ποτήρια με το νερό που ήταν στο έδρανο.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης του ζήτησε να ανακαλέσει. Τελικά ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε και απεβλήθη από την αίθουσα.

Νωρίτερα, φραστικό επεισόδιο μεταξύ των κκ Γεωργιάδη και Κασιδιάρη, είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης. “Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης”, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βγαίνοντας από την αίθουσα περίπου στις 11 το πρωί. “Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο”, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για όσα διαδραματίζονται εντός της αίθουσας της προανακριτικής.

Το φραστικό επεισόδιο διημείφθη μεταξύ των κυρίων Κασιδιάρη και Γεωργιάδη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε ερωτήσεις προς τον εξεταζόμενο κ. Βενιζέλο όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.

Μετά τον κ. Βενιζέλο, από την αίθουσα βγήκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους: “Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα… Μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει…”.

Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε σήμερα προκειμένου να απαντήσει στις αιτιάσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, ότι πιθανότατα του παρέδωσε στις 8 Ιουλίου το επίμαχο στικάκι, αντί στις αρχές Αυγούστου, όπως είχε καταθέσει αρχικά στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ στο usb έγινε αντιγραφή το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας από τον χρήστη user V, ανοίγονται τρία αρχεία.

Στην προηγούμενη κατάθεση που είχε δώσει τον Οκτώβριο ο κ. Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε τονίσει πως το υλικό της λίστας μπορεί να έχει υποστεί “επεξεργασία”.
Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όμως, όπως όλα δείχνουν, θα προτιμήσει να καταθέσει με υπόμνημα.