Τι νόημα έχει να αγοράσεις ένα εξωτικό, ιδιωτικό νησί, εάν δεν έχεις και τη δική σου αεροπορική εταιρεία ώστε να “πετάγεσαι” εκεί όποτε θέλεις; Μάλλον αυτό θα σκέφτηκε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Oracle, Larry Ellison.

Έχοντας ήδη αγοράσει το δικό του νησί της Χαβάης, πέρυσι, ο Ellison αγόρασε τώρα και την Island Air, την αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Χαβάη και πραγματοποιεί τοπικά δρομολόγια.

Η Island Air πραγματοποιεί 224 πτήσεις την εβδομάδα από και προς τα νησιά Οάχου, Μάουι, Μολοκάι, Λανάι και Καουάι.

Η τελευταία αγορά του Ellison, κάθε άλλο παρά έκπληξη προκαλεί, με δεδομένο ότι ο τρίτος πλουσιότερος Αμερικανός, με περιουσία 41 δισ. δολαρίων, δίνει μια εντελώς άλλη διάσταση στην έννοια “toys for boys”.

Πέρυσι, έδωσε 600 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το 98% του Λανάι, του  έκτου μεγαλύτερου νησιού της Χαβάης, που έχει 3.200 κατοίκους. Αποκτώντας τα 141 τετραγωνικά μίλια του νησιού, ο Ellison έγινε ο… υπερήφανος ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων, δύο γηπέδων του γκολφ, ενός σκοπευτηρίου, στάβλων, αρκετών διοικητικών κτιρίων, της εταιρείας ύδρευσης, της εταιρείας δημοτικών μεταφορών, ακόμα και των σπιτιών στα οποία μένουν οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο επιχειρηματίας, πάντως, είναι γνωστός για την αγάπη του σε τέτοια αποκτήματα-τρόπαια. Το παλιό του σκάφος, το Rising Sun, το οποίο πούλησε το 2010 αντί 300 εκατ. δολαρίων, ήταν το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο, με περισσότερες από 80 καμπίνες, σινεμά και γήπεδο τένις.

Με το αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό του, το BMW Oracle, στο οποίο είχε “ρίξει” 100 εκατ. δολάρια, κέρδισε το America’s Cup, το 2010.

Η συλλογή των “παιχνιδιών” του περιλαμβάνει δεκάδες πανάκριβα αυτοκίνητα, όπως η McLaren F1, που είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο που έχει βγει στους δρόμους. Και βέβαια, μερικά ιδιωτικά αεροπλάνα.

Δηλαδή, ό,τι μπορούσε να ονειρευτεί ο γιος μιας 19χρονης ανύπαντρης μητέρας από το Μπρονξ, που μεγάλωσε με θετούς γονείς και παράτησε το πανεπιστήμιο, πριν πάρει το πτυχίο του.