Επί τάπητος βρέθηκε και σήμερα ο φόρος ακινήτων αλλά και οι εξελίξεις για την ΕΡΤ, στη σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της Τρόικας που διήρκεσε περισσότερες από 4,5 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία απόφαση δεν ελήφθη σήμερα και θα υπάρξει και νέα σύσκεψη πιθανότατα την Τρίτη. Ωστόσο οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς κατέστησαν σαφές ότι δεν θα συναινέσουν σε μείωση ΦΠΑ στην εστίαση αν δεν πειστούν από πού αλλού θα βρεθούν τα λεφτά («show me the money» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά παράγοντας που μετείχε στη σύσκεψη).

Δύσκολη εξίσωση αποδεικνύεται και η λήψη αποφάσεων για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων όπου εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια. Η Τρόικα έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα αλλά προβάλλει αντιστάσεις σε κάθε σενάριο που προβλέπει αφορολόγητο όριο, όπως ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα επεξεργάζονται  λύσεις στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε και η εφαρμογή του μοντέλου της ΕΡΤ σε άλλους φορείς στο ευρύτερο δημόσιο τομέα, αν και στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τη λύση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, απέφυγαν έξτρα πίεση για τη λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων, λόγω της αδυναμίας να βρεθούν 2.000 ανεπαρκείς ή επίορκοι αλλά και στην είσπραξη εσόδων έως 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.