Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google
Στο 1 δισ ευρώ υπολογίζει η Goldman Sachs τις κεφαλαιακές ανάγκες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στην περίπτωση που δεν προσμετρηθεί στα stress tests της ΕΚΤ πλήρως ο αναβαλλόμενος φόρος λόγω των ενστάσεων από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.
 
Σύμφωνα με την επενδυτική οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 θα υποχωρήσουν κατά 30 με 60 μονάδες βάσης και όπως σημειώνει η νομοθετική παράλειψη που τώρα θέτει εκτός ένα “όπλο” που είχαν για τα stress tests οι τράπεζες έρχεται να ενισχύσει την αβεβαιότητα γύρω απ’ τις ελληνικές τράπεζες. 
 
 
Ωστόσο οι αναλυτές της Goldman καθησυχάζουν τους πελάτες τους σημειώνοντας πως μπορεί οι νομοθέτες να μην προλάβουν εγκαίρως για τα stress tests να ψηφίσουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις που ζητά η ΕΒΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) όμως θα επιτραπεί στις τράπεζες που θα αποτύχουν στα τεστ αντοχής να χρησιμοποιήσουν αργότερα το νόμο στα σχέδια που θα κληθούν να υποβάλουν για να καλύψουν το όποιο κενό. 
 
 
 
Μάλιστα σπεύδει να τονίσει ότι πέραν της μεταρρύθμισης του αναβαλλόμενου φόρου, που δεν είναι και τόσο αποφασιστικής σημασίας για τα stress tests, τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών προχωρούν με αποφασιστικότητα. 
 
 
Γι αυτό και επαναδιατυπώνει τη σύσταση “Buy” που έδωσε πρόσφατα για τις μετοχές των Εθνικής και Alpha (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) θέτοντας ως τιμές στόχους τα 3,15 και 0,82 ευρώ αντίστοιχα. Για Eurobank και Πειραιώς έχει σύσταση “Neutral” με τιμές στόχου τα 0,38 και 1,70 ευρώ αντίστοιχα. 
 
Εξάλλου η Goldman εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται πλέον με σημαντικό discount έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους. 
 
 
 
Στ. Μορ.