Να καταργηθούν υπουργεία προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, πρότεινε τη Δευτέρα στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, κατά τη συζήτηση επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υγεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γλέζος πρότεινε να καταργηθούν τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την υγεία, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας αποτελεί μια λύση.

Ο κ. Γλέζος πρόσθεσε ότι δεν έχει αντίρρηση ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και πρότεινε για μια ακόμη φορά τη λύση του εσωτερικού δανεισμού προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα.

Ο κ. Γεωργιάδης στη δευτερολογία του εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Γλέζος έθεσε το θέμα των χρημάτων και συμπλήρωσε πως, «τη λογική στην αίθουσα την εκπροσωπήσατε ολομόναχος».

Μάλιστα σημείωσε ότι στην πρώτη διαπραγμάτευση με την Τρόικα είχε αναφέρει στους εκπροσώπους των δανειστών πως το σύστημα υγείας με τις περικοπές που έχουν γίνει βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας.

Τότε, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τόμσεν του απάντησε πως έχει δίκιο, πως δεν επιθυμούν οι δανειστές να χρεωθούν μια ανθρωπιστική κρίση και τον προέτρεψε προκειμένου να μην γίνουν περικοπές στην υγεία, να γίνουν σε άλλο τομέα.

πηγή: protothema.gr