Αντίθετα με ότι συμβαίνει στο πολιτικό πεδίο η ελληνική αγορά προκαλεί ενδιαφέρον και έκλεισε θετικά για πέμπτη συνεχή ανοδική συνεδρίαση σημειώνοντας εβδομαδιαία κέρδη 0,80%, ενώ σε επίπεδο μήνα η άνοδος έφθασε το 12,20%.

Για μια ακόμα φορά το ελληνικό χρηματιστήριο διόρθωσε ενδοσυνεδριακά – και εν μέσω φημών για μια πιθανή αναβάθμιση από την Moody’s – για να κλείσει στη συνέχεια ανοδικά στις 1030,95 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,23%.

Χρηματιστές τονίζουν ότι, η αναβάθμιση της οικονομίας από την Moodys έχει ήδη αποτυπωθεί στις τιμές και περισσότερη σημασία έχουν οι εκθέσεις λ. Χ της Goldman Sachs που θεωρούν ότι η Ελλάδα θα εμφανίσει ανάπτυξη το 2014.   

Σε ικανοποιητικά επίπεδα η συνολική αξία των συναλλαγών αφού ξεπέρασε τα 65 εκατ. ευρώ με τα 8.6 εκατ. ευρώ να αποτελούν πακέτα σε ΟΠΑΠ και Follie.

Η ΔΕΗ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ξένων, καθώς η Goldman της έχει δώσει τιμή – στόχο πάνω από 9 ευρώ και η Alpha Finance πάνω από 12, έχοντας μπροστά της την πώληση του ΑΔΜΗΕ, από την όποια η κυβέρνηση εκτιμά να εισπράξει περί τα 330-380 εκατ. ευρώ. (Δείτε το πλήρες ρεπορταζ εδώ) Ελκυστική χαρακτηρίζει τη μετοχή και η Beta σε σημερινή έκθεσή της. Σήμερα κινήθηκε στα 8,49 ευρώ.

Ο ΟΤΕ έχει τιμή – στόχο υψηλότερη των 9 ευρώ από τη Deutshe Bank και έχοντας καλύψει όλες τις χρηματοδοτικές του ανάγκες αποτελεί το ασφαλέστερο play με βασικό ρίσκο την εξέλιξη της εγχώριας οικονομίας.

Ο ΟΠΑΠ που δείχνει, σαν μετοχή, να έχει την εμπιστοσύνη funds των αναδυομένων αγορών, όπως η Exotixx με τιμή – στόχο υψηλότερη των 9 ευρώ, γράφει νέα υψηλά, καθώς μάλιστα η Emma Holdings, συμφερόντων Μελισσανίδη, ολοκληρώνει τη χρηματοδότηση κατά 400 εκατ. ευρώ, με ενέχυρο τις μετοχές για την εξαγορά του Οργανισμού.

Βασική επενδυτική επιλογή παραμένει ο Μυτιληναίος που σταθεροποιείται πάνω από τα 5 ευρώ, αποτελώντας επιλογή των ξένων και απέχοντας ακόμα κατά μισό ευρώ από τα υψηλά έτους. Με τη σταθεροποίηση του ενδιαφέροντος στους τραπεζικές μετοχές είναι πιθανό να δούμε την αγορά να “σπάει” τις 1.050 μονάδες.

Στο ταμπλό

 Με κέρδη 7,39% η Βιοχάλκο στα 4,65 ευρώ – όπου φαίνεται ότι η προσφορά των προηγουμένων ημερών δίνει ευκαιρίες για κέρδη. (Διαβάστε σχετικά εδώ)

Με κέρδη 2,15% ο ΟΛΠ στα 18,08 ευρώ.

Αμετάβλητος στα 8,30 ευρώ ο ΟΠΑΠ – καθώς συνεχίζονται τα πακέτα (3 στη σημερινή συνεδρίαση συνολικά 290 χιλ. τεμαχίων) με πιθανό αγοραστή πάλι την Blackrock. Η εταιρεία η οποία συμμετείχε στο Road show επιδεικνύει ενδιαφέρον και αναμένεται να συμμετάσχει και σε νέα παρουσίαση.

Κέρδη 2,76% για την Jumbo. Στα 8,10 ευρώ ο ΟΤΕ. Υψηλά 5ετίας η Folli που έκλεισε με άνοδο 2,9% στα 19,5 ευρώ.

Κινητικότητα στο Warrant της Alpha bank το οποίο έχει φθάσει στα 1,12 ευρώ με άνοδο0,90%.

Σε πτώση η Τράπεζα Πειραιώς στα 1,26 ευρώ και 2,2% η Alpha bank στα 0,575 ευρώ.

Κέρδη 5,81% στον Σαράντη στην μεσαία κεφαλαιοποίηση και 2,52% για την Γεκ- Τέρνα.