Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος της εβδομάδας το ταμείο θα απευθύνει νέα πρόσκληση στον ΟΠΑΠ προκειμένου να προσέλθει σε προκαθορισμένη ημερομηνία να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων. Η υπογραφή θα πρέπει να γίνει πριν τις 31 Ιουλίου που λήγει και η σχετική εγγυητική επιστολή που κατέθεσε ο οργανισμός στα πλαίσια του διαγωνισμού. 

ΟΠΑΠ – EMMA DELTA και Intralot- Scientific Games συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες προμηθευτών σε σχέση με τα λαχεία, συμφωνίες που θεωρητικά βάσει του χρονοδιαγράμματος θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στις 14 Ιουνίου. Ωστόσο μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχουν βρεθεί σημεία σύγκλισης των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ είναι πιθανόν να απαντήσει στη πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας νέα παράταση διαφορετικά αν δεν προσέλθει θα καταπέσει η εγγυητική.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. Του ΤΑΙΠΕΔ θα εγκρίνει και τη νέα προσφορά της SOCAR για τη ΔΕΣΦΑ ενώ θα κατατεθεί και η αναπροσαρμοσμένη ως προς την αξία εγγυητική επιστολή. Η προσφορά θα είναι 400 εκατ. (έναντι 305 εκατ. που ήταν η προηγούμενη) και το ύψος της  εγγυητικής 40 εκατ.