Χάρισε τη νίκη στη Βραζιλία με 2 γκολ στο εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ, αν και, ομολογουμένως, ούτε ο ίδιος ούτε η oμάδα του έπεισαν τους φιλάθλους με τη χθεσινή τους απόδοση. Ενάντια στην Κροατία.

Ο Νεϊμάρ είναι το νέο αστέρι του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και, παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει γνωρίσει απίστευτες στιγμές δόξας με τα εκατομμύρια να στρώνονται στην κυριολεξία στα πόδια του.

Υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο όταν ήταν 17 ετών στη βραζιλιάνικη Santos όπου έπαιρνε σχεδόν 1,2 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Το 2010 η Santos απέρριψε προσφορά 20 εκατ. δολ. για την παραχώρηση του  Neymar στη West Ham United στην αγγλική English Premier League. Ήταν 18 ετών.

Την ίδια περίοδο, ο ατζέντης του Νεϊμάρ απέρριψε με δημόσια ανακοίνωση αύξηση από τη Santos, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Νεϊμάρ θέλει να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, κάτι που θα είναι αδύνατο αν παραμείνει στη Βραζιλία.  

Αργότερα την ίδια χρονιά ο Νεϊμάρ απέρριψε μια προσφορά από την Τσέλσι στην Premier League που θα του απέφερε περί τα 4,8 εκατ. δολ. το χρόνο. Την ίδια ώρα, αναδυόταν σε διεθνή σταρ με την Εθνική Βραζιλίας.

 Στη συνέχεια ο Νεϊμάρ συμφώνησε να υπογράψει νέο 5ετές συμβόλαιο για να παραμείνει στη Βραζιλία με αμοιβή 4 εκατ. δολ. το χρόνο.

 Η πίεση ήταν μεγάλη όταν ανακηρύχθηκε “ο επόμενος  Πελέ”


 Ο ίδιος ο Πελέ έκανε την πίεση για τον νεαρό παίκτη ακόμα πιο μεγάλη όταν είπε ότι ο ΝεΪμάρ είναι καλύτερος από τον Μέσι.

Το 2013,η  Barcelona κατέβαλε 119 εκατ. δολ. για να τον αποκτήσει από τη Santos.

 Ωστόσο, η μεταγραφή πυροδότησε κόντρες όταν αποκαλύφθηκε ότι τα 54 εκατ. από το ποσό της μεταγραφής καταβλήθηκε στους γονείς του Νεϊμάρ. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου της  Barcelona, Sandro Rosell.

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε ένα 5ετές συμβόλαιο με τη  Barça αξίας 76,8  εκατ. δολ. με ετήσιο μισθό 15,4 εκατ. δολ.  

Οι εκτός γηπέδου συμφωνίες του αποφέρουν 16 εκατ. δολ. τον χρόνο

 Το γούστο του είναι πανάκριβο κι αυτό φαίνεται από το γιοτ των 8 εκατ. δολ που του κοστίζει περί τις 120.000 δολ. το χρόνο για συντήρηση.

 έχει επίσης μια τεράστια συλλογή πανάκριβων αυτοκινήτων, όπως μια   Porsche Panamera Turbo των 400.000-550.000 δολ.

Αυτό το διάστημα βγαίνει με τη Βραζιλιάνα ηθοποιό  Bruna Marquezine, η οποία εθεάθη να παρακολουθεί τις προπονήσει της Βραζιλίας.