Του Δημήτρη Παφίλα

Νωρίτερα κλείστηκε το φετινό ραντεβού με τους ξένους θεσμικούς στο Λονδίνο, καθώς το 8ο ελληνικό ετήσιο συνέδριο (ελληνική ημέρα) θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι ελληνικές εταιρείες να συναντηθούν με τους ξένους διαχειριστές σε ένα κρίσιμο μήνα, καθώς θα μένουν μόλις τρείς μήνες για να κλείσει η χρονιά.

Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, αφού όσο πιο αργά κλείνονται τα  ραντεβού, τότε τα κεφάλαια ενδέχεται να δεσμευθούν  για άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες βρίσκονται εξάλλου σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς, ενω η ελληνική έχει υποβαθμιστεί απο την Morgan Stanley Capital Index. 

Περί τις 23 ελληνικές εταιρείες και εκπρόσωποι τους στο ανώτατο επίπεδο θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξένους διαχειριστές σε προσωπικές συναντήσεις ή σε μικρές ομάδες.

Το συνέδριο διοργανώνεται – όπως κάθε χρόνια στο κτίριο του Βloomberg –  απο την ΕΧΑΕ σε συνεργασία με την  Εuroxx, την  η Alpha Finance, η Βeta χρηματιστηριακή, η Eurobank Equities, η IBG, η Εθνική χρηματιστηριακή και η Morgan Stanley. Όπως φαίνεται από τον κατάλογο συμμετεχόντων οι ελληνικές τράπεζες θα είναι οι τρεις συστημικές ( πλην της Eurobank ) ενω οι υπόλοιπες προέρχονται απο τον εικοσάρη και τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Αναλυτικά, οι ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο 8ο ετήσιο ελληνικό συνέδριο στο Λονδίνο είναι οι εξής :
 
ALPHA BANK (tbc)
CORINTH PIPEWORKS
ELLAKTOR (tbc)
EUROBANK PROPERTIES
FOLLI FOLLIE
FOURLIS
FRIGOGLASS
GEK TERNA
GR SARANTIS
HELLENIC EXCHANGES
HELLENIC PETROLEUM
INTRALOT
MARFIN INVESTMENT GROUP
METKA
MOTOR OIL
MYTILINEOS
NATIONAL BANK OF GREECE (tbc)
OPAP
OTE
PIRAEUS BANK
PUBLIC POWER CORPORATION (DEI)
TERNA ENERGY
TITAN