(upd) Eπέστρεψαν στις ράγες το μεσημέρι της Παρασκευής οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ, ωστόσο, τα δρομολόγια γίνονται, σε πρώτη φάση, με συχνότητα σαββατοκύριακου.

Ο πρώτος συρμός έφυγε από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι, ενώ πλήρης εξομάλυνση θα υπάρξει εντός της ημέρας καθώς θα συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει επιδοθεί περίπου το 80% των ατομικών φύλλων επιστράτευσης στους εργαζόμενους που τις προηγούμενες μέρες απεργούσαν.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ικανοποιημένος απο την απόφαση των εργαζομένων να βάλουν ξανά μπροστά τα μέσα σταθερής τροχιάς αλλά, όπως τόνισε, «ακόμα πιο ικανοποιημένοι είναι  οι επιβάτες».

«Ο δρόμος έχει σίγουρα δυσκολίες αλλά μονό αν μείνουμε σε αυτή τη πορεία, κυβέρνηση και πολίτες, μπορούμε να τα καταφέρουμε» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, διαμηνύοντας πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις».

Πάντως, στη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω- Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.

Επίσης, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου», ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, που καλύπτονται από την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Εργατικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Πηγή: protothema.gr