(Upd) Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς επέστρεψαν οι ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, μετά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προώθηση του κομβόι της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στα ενδότερα της χώρας.
Με την οικονομία να ανακάμπτει, η έμφαση της Fed είναι “φυσικό να μετατοπίζεται” στη συζήτηση για το πότε θα αυξηθούν τα επιτόκια, δήλωσε η Janet Yellen κατά την ομιλία της στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ.
Η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει “απλή συνταγή” την οποία η Fed θα ακολουθήσει και προειδοποίησε γι’ άλλη μία φορά ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν νωρίτερα από ό,τι αναμένεται εάν η πρόοδος στην αγορά εργασίας συνεχίσει να είναι ταχύτερη από ό,τι περιμένουν ή ο πληθωρισμός κινηθεί γρηγορότερα.
Ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,04% στις 6.775 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,67% στις 9.339 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε πτωτικά κατά 0,93% στις 4.253 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 0,23% στις 336,75 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει ακόμη και 0,7%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,1%. Σήμερα οι 17 από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες έκλεισαν με απώλειες, πλην αυτός της Ελλάδας.
Στο ταμπλό, η Luxottica υποχώρησε κατά 1,1%, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον επικεφαλής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Ενρίκο Καβατόρα να ηγείται της εταιρείας μετά την αποχώρηση του Αντρέα Γκουέρα.
Στον αντίποδα, η Lonmin κατέγραψε κέρδη 2,2%, καθώς η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύσταση της σε “conviction buy” από neutral προηγουμένως.
Η Essentra κέρδισε 3,1%, μετά την αναβάθμιση της από την JPMorgan σε overweight από neutral προηγουμένως.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.