Της Στεφανίας Σούκη

Σταθερός προορισμός για ψώνια στα Μεσόγεια αναδεικνύεται πλέον το Smart Park του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με τις επιδόσεις του να βελτιώνονται σταθερά, παρά την κρίση στο λιανεμπόριο, και τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας R.E.D.S. να σχεδιάζει επί χάρτου την επέκταση του εμπορικού πάρκου κατά 18.000 τ.μ..

Οι προβλέψεις για φέτος κάνουν λόγο για έναν συνολικό τζίρο καταστημάτων των μισθωτών του πάρκου στα πέριξ των 55 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 8 περίπου εκατ. ευρώ σε σχέση με τα περυσινά νούμερα, ενώ τα έσοδα της θυγατρικής του ομίλου R.E.D.S. αναμένεται να διαμορφωθούν κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ εφέτος από 5 εκατ. ευρώ το 2014. Αυξητικά έχουν κινηθεί και τα νούμερα της επισκεψιμότητας, δεδομένου ότι για εφέτος οι επισκέπτες θα φθάσουν τα 4,3 εκατομμύρια από 3,7 εκατομμύρια και 3 εκατομμύρια επισκέπτες το 2012.

Η διοίκηση του ομίλου πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές για την επέκταση του εμπορικού πάρκου, όπου πλέον είναι μισθωμένο το 100% των εμπορικών χώρων. Η επέκταση θα είναι κατά 18.000 τ.μ. και δε θα προχωρήσει πρiν οριστικοποιηθούν οι πρώτες συμφωνίες με μισθωτές, μεταξύ των οποίων ακούγεται και το όνομα της αλυσίδας Praktiker.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος προχωρά και τις εγκριτικές διαδικασίες για το έτερο μεγάλο ακίνητο που διαθέτει στην περιοχή των Μεσογείων, τα 315 στρέμματα στην Κάντζα: Στο αμέσως προσεχές διάστημα η R.E.D.S. σκοπεύει να καταθέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος την πολεοδομική μελέτη για το έργο για το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε αναζήτηση συνεταίρου. Η συνολική δόμηση αντιστοιχεί σε 95.000 τ.μ. (5.000 τ.μ. είναι διατηρητέα κτίρια) ενώ το ύψος της επένδυσης, η οποία πάντως έχει μακρύ δρόμο ακόμη, είναι στα 200 εκατ. ευρώ.