Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Μετά τα προκλητικά μπόνους που έφθαναν κατά περίπτωση έως και τα 30 χιλιάδες ευρώ και τα οποία αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα πριν από μερικούς μήνες, να που οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑΔ Α.Ε. φαίνεται να απολαμβάνουν κι άλλων «ειδικών» προνομίων. Σε μια περίοδο κρίσης κι έντονης αμφισβήτησης, ούτε η αρνητική δημοσιότητα ούτε οι κλήσεις για το θέμα από την εισαγγελία δεν επηρέασαν τους διευθύνοντες τον φορέα με αποτέλεσμα το πάρτι να συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του www.moneypro.gr οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑΔ Α.Ε. βάσει του άρθρου 7 παρ.9 του ν.4038/2012 που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΕΕΠ οι ανώνυμες εταιρείες των οποίων οι μετοχές ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, εξαιρούνται των περικοπών στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα που ισχύουν από 1/1/2013. Πρόκειται για μια ρύθμιση που αφορούσε αρχικά το ΤΑΙΠΕΔ και η οποία εξομοιώνει τους εργαζόμενους στο Ταμείο με αυτούς της ΕΤΑΔ Α.Ε. Κι αυτό σε μια περίοδο που η Δικαιοσύνη διερευνά τον τρόπο με τον οποίο δεκάδες στελέχη της επίμαχης εταιρείας λάμβαναν πρόσθετες αμοιβές με το πρόσχημα πως ουδέποτε είχαν πάρει τις άδειες Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού. Αυτή η προκλητική εξαίρεση έρχεται λίγο καιρό μετά τις νέες προσλήψεις νομικών συμβούλων από την εταιρεία, οι οποίες σημειωτέον ακολούθησαν τις αναθέσεις σε 153 διαφορετικά νομικά γραφεία υποθέσεων ύψους 5 εκατ. ευρώ από την ΕΤΑΔ Α.Ε.

Σαν να μην έφθαναν τα παραπάνω πληροφορίες μας αναφέρουν πως αρκετές είναι και οι περιπτώσεις υψηλόμισθων στα όρια της πρόκλησης στελεχών της εταιρείας ενώ μόλις εχθές το μεσημέρι η διοίκηση Γρηγόρη Δούνη προχώρησε στη μονιμοποίηση 20 υπαλλήλων της εταιρείας εκτάκτως. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο έντονων ζυμώσεων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. όπου κυοφορούνται κι αλλαγές στο διοικητικόσυμβούλιο μιας εταιρείας στην οποία προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί.

Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η εν λόγω απόφαση ανατρέπει τα δεδομένα για τους υπαλλήλους της ΕΤΑΔ Α.Ε. οι οποίοι πλέον δεν θα ανήκουν στο ίδιο καθεστώς με τους συναδέλφους τους στις άλλες ΔΕΚΟ και το Δημόσιο.