Κατά την παραμονή της στο μαγευτικό ιταλικό νησί  Ίσκια, το οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος  Άγγελα Μέρκελ επισκέπτεται κάθε χρόνο με το σύζυγό της, Χοακίμ Σάουερ, αναζήτησε σε ξενοδοχείο της περιοχής τον μετρ Κριστόφορο Ιάκονο, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση από τα παλιά.

Όταν, όμως, έφτασε στο ξενοδοχείο «Miramare», διαπίστωσε ότι ο μετρ είχε απολυθεί.

Όπως δήλωσε στον ιταλικό Τύπο η κόρη του απολυμένου υπαλλήλου, Μαριάννα Ιάκονο: «Η κυρία Μέρκελ δεν βρήκε τον πατέρα μου στο ξενοδοχείο και, αφού έμαθε ότι απολύθηκε, ήρθε στο σπίτι μας να τον συναντήσει και έφαγε μαζί μας. Η κυρία Μέρκελ τον γνωρίζει μια ολόκληρη ζωή, πριν γίνει καγκελάριος. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που ήρθε στο σπίτι μας».

Ο δήμαρχος της περιοχής, Ροζάριο Καρούζο, δεν δίστασε να σχολιάσει την κίνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, λέγοντας πως «η όμορφη κίνησή της, δείχνει ότι η κυρία Μέρκελ δίνει σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό φανερώνει την ιδιαίτερη ευαισθησία της».

Ωστόσο, ο Καρούζο απηύθυνε έκκληση στον Τύπο σχετικά με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, οι οποίες απεικόνιζαν την Μέρκελ με μαγιό στα λουτρά της Αφροδίτης.

«Ζητώ από τους δημοσιογράφους να έχουν περισσότερο σεβασμό σχετικά με την ιδιωτικότητα των επιφανών καλεσμένων μας, κυρίως αν εκείνοι επιθυμούν να περάσουν ήρεμες διακοπές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» δήλωσε αυστηρά.

Πηγή: protothema.gr