Ενώ ορισμένοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες γεμίζουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς με παχυλούς μισθούς και φημίζονται για την χλιδάτη ζωή, άλλοι του είδους παρουσιάζονται πιο συντηρητικοί και προσεκτικοί με τα λεφτά τους. Ο Mark Zuckerberg, για παράδειγμα, οδηγεί μια Volkswagen GTI 30.000 δολ. ενώ ο  Charlie Ergen κοιμάται στο ίδιο ξενοδοχείο με τους υπαλλήλους του.

Αυτοί είναι 5 πετυχημένοι άνδρες σύμφωνα με το business insider, που διαθέτουν εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια από τις επιχειρήσεις τους, αλλά έχουν επιλέξει τη λιτή και ταπεινή ζωή.

1. David Cheriton, καθηγητής στο Stanford – περιουσία 3 δισ.

http://www.blogtrepreneur.com/wp-content/uploads/david.jpg

Ο Cheriton, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και συνιδρυτής της Arista Networks. Έγινε ένας από τους πρώτους επενδυτές της Google μετά από τον Larry Page και τον Sergey Brin. Ο Cheriton δεν θέλει να είναι δισεκατομμυριούχος. Οδηγεί ένα Volkswagen Vanagon του 1986, ζει στο ίδιο σπίτι στο Palo Alto για τα τελευταία 30 χρόνια, κόβει μόνος του τα μαλλιά του και υποστηρίζει ακόμα ότι πολλές φορές ξαναχρησιμοποιεί τα φακελάκια του τσαγιού.

2. Charlie Ergen, επικεφαλής της Dish Network –  περιουσία 16,3 δισ.

http://thenypost.files.wordpress.com/2013/10/dish.jpg

Ο Ergen είναι γνωστός για την απλότητά του. Μέχρι πριν από 10 χρόνια, επέμενε να υπογράφει ο ίδιος κάθε επιταγή που βγαίνει από το Dish. Ο εν λόγω κύριος, ετοιμάζει σάντουιτς από το σπίτι και παίρνει ένα Gatorade κάθε μέρα για τη δουλειά και μέχρι πρόσφατα μοιραζόταν τα δωμάτια του ξενοδοχείου με τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. “Η μαμά μου μεγάλωσε με κατάθλιψη,” δήλωσε στους Financial Times. “Δεν έχω ένα γραφείο από μαόνι.”

3. Pierre Omidyar, ιδρυτής και επικεφαλής του eBay – περιουσία 8,1 δισ.

https://farm3.staticflickr.com/2777/4334620999_39a6e71fcf_b.jpg

Ο Omidyar έγινε δισεκατομμυριούχος, όταν δημιουργήθηκε το eBay το 1998, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να ξοδέψει όλα τα χρήματά του αφού δεν ήταν κάτι που τον ικανοποιούσε.

“Εμείς υπερπηδήσαμε τους ‘κλασικούς πλούσιους’ και πήγαμε κατευθείαν στους ‘γελοίους πλούσιους’, είπε στο Forbes. “Είχα την αίσθηση ότι εντάξει, τώρα που έχουμε τόσα λεφτά, θα μπορούσαμε να αγοράσουμε όχι μόνο ένα ακριβό αυτοκίνητο αλλά όλα. Μόλις συνειδητοποιήσεις ότι θα μπορούσες να τα αγοράσετε όλα, τότε κανένα από αυτά δεν έχει ενδιαφέρον.

4. David Karp, ιδρυτής και CEO του Tumblr – περιουσία 200 εκατ.

http://rack.2.mshcdn.com/media/ZgkyMDEzLzAyLzIxLzZiL2Rhdmlka2FycHR1LjZhZTFmLmpwZwpwCXRodW1iCTEyMDB4NjI3IwplCWpwZw/07e4f1fd/d09/david-karp-tumblr.jpg

Το Tumblr, η πλατφόρμα blog που ο Karp ίδρυσε ως έφηβος, μπορεί να είναι αξίζει περίπου 1,100 εκατομμύρια δολ., αλλά ο Karp προτιμά να ζει μια απλή ζωή. Διαθέτει ένα σπίτι 1.700 τετραγωνικών στο Williamsburg, Μπρούκλιν, για το οποίο πλήρωσε 1.600.000 δολ. αλλά είναι σχεδόν άδειο. “Δεν έχω κανένα βιβλίο. Δεν έχω πολλά ρούχα,” είπε ο Karp στο Forbes. “Μένω πάντα έκπληκτος όταν οι άνθρωποι γεμίζουν τα σπίτια τους με πράγματα.”

5.Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO του Facebook – περιουσία 32,4 δισ.

http://static1.businessinsider.com/image/5314f9066da8119d11311914/heres-the-unsolicited-advice-i-gave-to-a-22-year-old-mark-zuckerberg.jpg

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους στον κόσμο που έχει περισσότερα δισεκατομμύρια στην κατοχή του από τα χρόνια που ζει. Όμως, ακόμα, ο Zuckerberg είναι εκπληκτικά απαθής για τον πλούτο του. Στο παρελθόν οδηγούσε ένα μαύρο Acura TSX, αλλά πρόσφατα πήρε ένα Volkswagen GTI, το οποίο κοστίζει περίπου 30.000 δολ. Το 2011, αγόρασε ένα σπίτι 7 εκατομμυρίων δολ. στο Palo Alto, αλλά ακόμη και αυτό το σπίτι είναι απλό για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times. Στο προφίλ του στο Facebook, ο ίδιος αναφέρει το “μινιμαλισμό” και την “εξάλειψη επιθυμιών” μεταξύ των ενδιαφερόντων του. Πολύ σπάνια ντύνεται επίσημα. Συνήθως φοράει t-shirt και τζιν.