Στη γενναιόδωρη απόφαση να παραιτηθεί της αμοιβής του για την εμφάνισή του στην Ισπανία που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση, προχώρησε ο Αμερικανός σούπερ σταρ Jon Bon Jovi., προχώρησε ο Αμερικανός σούπερ σταρ Jon Bon Jovi.

Όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, το ροκ συγκρότημα του οποίου ηγείται, προτίθεται να διαθέσει στους Ισπανούς φαν φθηνά εισιτήρια για τη συναυλία που θα δώσει στη Μαδρίτη στις 27 Ιουνίου, ενώ εξήγησε και τους λόγους αυτής της ασυνήθιστης γενναιοδωρίας.

“Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε την περιοδεία για το άλμπουμ ‘What about now’, κάναμε μια έρευνα και ανακαλύψαμε ότι, λόγω της οικονομικής κατάστασης, η Ισπανία δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στους σταθμούς μας”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Παρ’όλ’αυτά, δεν θέλαμε να αποκλείσουμε τους φίλους μιας χώρας που αγαπώ και που μου έχει φερθεί τόσο καλά στα 30 χρόνια της καριέρας μου”.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία που θα δοθεί στο στάδιο Vicente Calderon κυμαίνονται μεταξύ  18 και 39 ευρώ ή 23 – 50 δολάρια και είναι ήδη sold out. Τα πιο ακριβά εισιτήρια διατέθηκαν στη Βρετανία έναντι 89 λιρών ή 129 δολαρίων.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια δεν επαρκούν για την αμοιβή των μελών του γκρουπ, καθώς από αυτά θα πληρωθούν η ενοικίαση του χώρου της συναυλίας, τα λειτουργικά κόστη  και το βοηθητικό προσωπικό του σόου, σύμφωνα με την El Mundo.

Υπενθυμίζεται ότι η ανεργία στην Ισπανία σκαρφάλωσε στο 27,2% το α’ τρίμηνο του 2013, με το αντίστοιχο ποσοστό στους νέους να εκτοξεύεται στο 57%. Παράλληλα, την περσινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ μείωσης του πληθυσμού της χώρας, καθώς πάρα πολλοί νέοι και οι μετανάστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω της πρωτοφανούς κρίσης.