Τον αποκαλούν “Δήμαρχο της Ανατολικής 4ης Οδού” στο Μανχάταν κι όμως δεν είναι καν 100% Αμερικανός. Η επιχείρηση που έχει δημιουργήσει, το ψυχαγωγικό συγκρότημα κεφάτο χρωματιστό χαρακτήρα της καρδιάς της πόλης”.

Ο Νick Costis είναι ο μοναδικός αξιωματούχος που έχει άψογο και άμεμπτο προφίλ, σε αντίθεση με τους “συναδέλφους” του πολιτικούς κι αυτό γιατί δεν είναι στην πραγματικότητα δήμαρχος, απλώς οι ντόπιοι, όπως λέει, αρέσκονται να τον φωνάζουν έτσι.  Η επιχείρησή του περιλαμβάνει ένα εστιατόριο κι ένα κλαμπ όπου παίζονται stand up comedies. “Είμαι απλά ένας άνθρωπος που προσπαθεί να ανεβάσει τις μετοχές’ της κοινότητά του”, λέει ο ίδιος.

Στα έξι χρόνια που λειτουργεί το  Pickwick & Frolic, ο Nick Kostis κατάφερε να μετατρέψει την Ανατολική 4η Οδό σε υπερ-μαγνήτη για τη δημιουργία εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης και φυσικά για αθρόα προσέλευση πελατών.
Αυτό ήταν και το αρχικό όραμα του Ελληνοαμερικανού ιδιοκτήτη όταν πρωτοέχτισε το πολυεπίπεδο συγκρότημα εμβαδού σχεδόν 2000 τμ ανάμεσα σε καταστήματα με περούκες και ενεχυροδανειστήρια που γέμιζαν τον συγκεκριμένο δρόμο του Μανχάταν.  Το συνολικό κόστος γι’ αυτό το εγχείρημα ανήλθε σε 4,5 εκατ. δολάρια και πολλοί έσπευσαν να τον πουν “τρελό”. Ωστόσο, εκείνος ήξερε τι έκανε.

Ο 66χρονος σήμερα Costis θυμάται ότι από παιδί περπατούσε στους συγκεκριμένους δρόμους και λέει ότι από τότε ονειρευόταν λαμπερά φώτα να λούζουν ένα Μανχάταν, που θα έσφυζε από νυχτερινή ζωή κι εντυπωσιακά σόου.
Με ελληνικές ρίζες, γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, αλλά μετακόμισε στο Μανχάταν το 1971 με σκοπό να εργαστεί σε κάποια τοπικά σχολεία ως σύμβουλος. Αλλωστε είναι κάτοχος μάστερ από το πανεπιστήμιο του Οχάιο στον τομέα της συμβουλευτικής. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά, γι’ αλλού ξεκινάμε και αλλού καταλήγουμε. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Nick Costis. Στα της δεκαετία του ’70 ο Kostis είχε μια επιχείρηση  με μηχανήματα που λειτουργούν με κερματοδέκτες – τα πάντα, από μηχανήματα με καφέδες μέχρι παιχνίδια Pacman. Το 1984 αποφάσισε να μετατρέψει ένα γκαράζ που χρησιμοποιούσε σε μπαρ. Το ονόμασε “Μικρό Μπαρ” και ήταν στην περιοχή Warehouse.

“Ο κόσμος τρελαινόταν να έρχεται να τρώει εκεί κι εγώ πήρα μια πρώτη γεύση από τις επιχειρήσεις που αφορούν τη διασκέδαση”, θυμάται.

Δυο χρόνια μετά, άνοιξε το Hilarities στη Δυτική Έκτη Οδό κι αυτό πολύ πριν γίνει της μόδας η περιοχή.

“Μ’ αρέσει να βλέπω διάφορα μέρη να αναπτύσσονται. Όταν πρωτοήρθα εδώ, τα είχα φανταστεί όλα αυτά”.
 
Το Pickwick & Frolic έχει ένα μπαρ στο ισόγειο που μοιάζει λίγο με στέκι του Χιου Χέφνερ από τη δεκεταλια του 60, με καθρέφτες, πολυελαίους και βιντάζ ρεκόρ.

Με τους πελάτες του έχει μια ζεστή και απευθείας χσχέση, όπως άλλωστε θα έκανε ο κάθε καλός δήμαρχος. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για πολιτικη, αλλά για πραγματική αγάπη της πόλης στην οποία ζεις.

Κάποια άλλη στιγμή, θα δούμε πώς ο Nick Kostis, o Ελληνας που έχει κατακτήσει το Μανχάταν με τις επιχειρήσεις και το κέφι του, περιμένει ότι και μόνο με την επιστροφή του μεγάλου μπασκετμπολίστα LeBron James στους Cavaliers τα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων θα αυξηθούν από 150.000 έως και 250.000 δολάρια.