Με τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα απο τα ηχεία να ακούγεται -με μια ειρωνική χροιά- σαν να περιγράφει την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ, υμνώντας, έναν Βενιζέλο, τον Ελευθέριο, παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ σε σχετική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Κάραβελ. Εμφανώς κουρασμένα τα στελέχη του κόμματος από τη δημοσκοπική πτώση και τον διχασμό με συντρόφους χρόνων γελούσαν με την προσπάθεια τεχνιτής ανάτασης.

Το τραγούδι της Αμύνης τα Παιδιά, όπου ο λαϊκός στιχουργός εκθειάζει τον Ελευθέριο Βενιζέλο ακουγόταν σχεδόν παράφωνα: πολεμά κι ο Βενιζέλος/ που αυτός θα φέρει τέλος/ και ο κάθε πατριώτης/ να μας φέρουν την ισότης. Ήταν το τελευταίο τραγούδι που ακούστηκε από ζωντανή ηχογράφηση του Γιώργου Νταλάρα. Αμέσως μετά η μουσική διεκόπει και από τα μικρόφωνα κλήθηκαν οι παρευρισκόμενοι να μπουν στην αίθουσα όπου θα μιλούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Λίγο πιο πριν είχε ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξης. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι, όπως είχε ανακοινωθεί, ο πρώην βουλευτής του κόμματος Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ακολουθεί ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Τάκης Ρήγας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Μπίστης και στην τέταρτη η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου. Την τελευταία θέληση καταλαμβάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ακολουθούν όλα τα ονόματα:

1. Γιώργος Φλωρίδης ,πρώην υπουργός και βουλευτής

2. Παναγιώτης ( Τάκης ) Ρήγας, Γραμματέας της απερχόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας

3. Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Κεντροαριστεράς

4. Άννα Καραμάνου, πρώην Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των γυναικών του ΕΣΚ / PES

5. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδου, πρώην Δήμαρχος Βέροιας

6. Χρυσούλα Λεμονίδου Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθηνών

7. Αικατερίνη Σολωμού, αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

8. Χαράλαμπος Σταμέλος, δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής, Πρόεδρος Ελλήνων Φεντεραλιστών

9. Άννα Πάντου, αντιπρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

10. Αθανασία Πασχαλίδου, αγρότισσα

11. Αδαμαντία ( Νάγια ) Κατσιμπάρδη, νομικός

12. Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, οικονομολόγος

Πηγή: protothema.gr