Ποσό 700-800 εκατ. ευρώ εξοικονομεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς από τις συνέργειες που προκύπτουν από την ενοποίηση των ελληνικών υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας, αλλά και τη μείωση του κόστους καταθέσεων.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει την αύξηση κεφαλαίου τη Δευτέρα, όμως, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη,  οι κεφαλαιακές της ανάγκες διαμορφώνονται στα 7,3 δισ. ευρώ, με το ποσό της αύξησης κεφαλαίου τουλάχιστον στα 5,3 δισ. ευρώ.

Η Societe Generale δεσμεύτηκε να συμμετάσχει με 170 εκατ. ευρώ, κάτι που μαζί με την πιθανή συμμετοχή της BCP Millennium, εκτιμάται ότι μπορεί να διασφαλίσει την ελάχιστη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου (10%).

Προς επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη

Προ των πυλών φαίνεται να βρίσκεται η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως πληροφορείται το newmoney.gr, από το σύνολο των 730 εκατ. ευρώ που θα χρειαστεί ο όμιλος προκειμένου να συγκεντρώσει από ιδιώτες επενδυτές το 10% των συνολικών 7,3 δισ. ευρώ,  έως τώρα έχουν βρεθεί περίπου τα 600 εκατ. ευρώ και μένει να βρεθούν αλλά 130 εκατ.  ευρώ, προκειμένου να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 730 εκατ.

Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι το ποσό των 130 εκατ. ευρώ θα βρεθεί έως την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, που θα γίνει το αργότερο έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Στην αύξηση θα συμμετάσχουν εκτός των ιδιωτών μετόχων και οι ευρωπαϊκές τράπεζες Societe Generale και η πορτογαλική BCP μετά την εξαγορά της Γενικής και της Millennium στην Ελλάδα.