Σε άκρως πετυχημένη επιχειρηματίας εξελίσσεται η σταρ του Χόλιγουντ Τζέσικα Αλμπα, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια  για τη χρηματοδότηση της επιχείρησης Honest, που ίδρυσε πριν από δύο χρόνια.

Πρόκειται για ένα eshop, με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια,  το οποίο διαθέτει μια ευρεία γκάμα από παιδικά και βρεφικά προϊόντα περιποίησης, καθώς και καθαριστικά, φιλικά προς το περιβάλλον.

Η διάσημη ηθοποιός πρόκειται να επενδύσει τα νέα κεφάλαια για τη δημιουργία καινούργιας σειράς προϊόντων με στόχο να τα διαθέσει προς πώληση και στα καταστήματα. Παράλληλα, όπως ανέφερε, θέλει να επιταχύνει την ανάπτυξη της εταιρείας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό κι ενισχύοντας το δίκτυο διανομής.

Η πρωταγωνίστρια του “Fantastic Four” ίδρυσε την επιχείρηση με τον CEO Μπράιαν Λι τον Ιανουάριο του 2012. Και σίγουρα δεν το έχει μετανιώσει. Ο μηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης της start up εταιρείας είναι διψήφιος αριθμός, ενώ σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει συγκεντρώσει συνολική χρηματοδότηση ύψους 52 εκατ. δολ.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν η Institutional Venture Partnersκαι  η Iconiq Capital, ενώ έχουν ήδη διαθέσει κεφάλαια στο επιχειρηματικό σχέδιο της Αλμπα η Lightspeed Venture Partners και η General Catalyst Partners.

Η ίδια έχει δηλώσει ότι ξεκίνησε την εταιρεία επειδή ήθελε να πουλήσει “ τα ασφαλέστερα, υγιέστερα προϊόντα” και ήθελε να τα είναι “οικονομικά και όμορφα”.

Πάντως, εκτός από την εταιρεία, η Αλμπα έχει επενδύσει τα χρήματα της σε ομόλογα και ακίνητα.

“Είμαι αρκετά οικονόμα και συντηρητική. Δεν κάνω ριψοκίνδυνες επενδύσεις”, λέει η όμορφη ηθοποιός στο CNBC.