Το υπουργείο Οικονομικών απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει νέα ρύθμιση των οφειλών προς την Εφορία, επικαλούμενο τις αντιρρήσεις της τρόικας. Ετσι, όπως γράφει το money-money.gr, μόνο δύο τρόποι υπάρχουν για να κάνετε διακανονισμό που μπορεί να φτάνει μέχρι τις 48 δόσεις.

Ο πρώτος είναι να ζητήσετε υπαγωγή σις διατάξεις του Ν. 2648/1998 για καταβολή της οφειλής σε δόσεις, με τις προσαυξήσεις. Κανονικά οι φορολογούμενοι μπορούν να καταβάλλουν τις οφειλές μέχρι και σε 26 δόσεις, αλλά εάν ενταχθούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, οι δόσεις μπορούν  να γίνουν μέχρι 48. Χρειάζεται, όμως, έγκριση του εφόρου.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ενταχθεί κάποιος εκ των υστέρων σε παλαιότερη ρύθμιση που είχε γίνει σε 45 δόσεις, με μείωση των προσαυξήσεων. Θα πρέπει, όμως,  να πληρώσει αναδρομικά και εφάπαξ όλες τις δόσεις που θα έπρεπε να είχε εξοφλήσει αν είχε ενταχθεί τον Οκτώβριο του 2010.Θα πρέπει, δηλαδή, να πληρώσει τις 26 δόσεις που έχουν “περάσει”, για να επωφεληθεί από τον έκπτωση.

Ανάλογα με το αριθμό των δόσεων προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων (100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ή 50% στην περίπτωση των 45 δόσεων).

Αντί για νέες ρυθμίσεςι, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να νομοθετήσει την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών κρατώντας τα χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να εφαρμόσει τις διατάξεις που προβλέπουν κατασχέσεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.

Πηγή: money-money.gr