Ποινική δίωξη σε ανώτερα στελέχη του Ομίλου Publicis ύστερα από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία ANTENNA TV A.E. τον Απρίλιο του 2012 άσκησε ο Εισαγγελέας Αθηνών. Για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βαθμό κακουργήματος, τα συγκεκριμένα στελέχη αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης έως και 10 έτη σύμφωνα με τον Ελληνικό Ποινικό Κώδικα.

Σχολιάζοντας την κίνηση ποινικής δίωξης ο Alexander Holland, COO του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση με την απόφαση των Ελληνικών Αρχών να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη βαρύτητα των αδικημάτων που κατήγγειλε ο ΑΝΤΕΝΝΑ ότι διαπράχθηκαν εις βάρος του και προκάλεσαν μεγάλη αστάθεια στην ελληνική αγορά των MME».

Η δίωξη ασκήθηκε κατά του Mathias-Benjamin Emmerich, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της LEO Burnett Ελλάδας και ανώτερου στελέχους του Ομίλου Publicis, του Πέτρου Βενέτη, πρώην Προέδρου του ΔΣ της Leo Burnett Ελλάδας, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, μετά την απόφαση του Ομίλου Publicis να κλείσει τη θυγατρική εταιρεία του Leo Burnett στην Ελλάδα και να μην αποπληρώσει τις οφειλές του από αναλωμένες διαφημίσεις προς εταιρίες ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Antenna, αλλά και η δήλωση του Mathias Emmerich για το θέμα στο www.advertising.gr