Πολλαπλασιάζονται τα στοιχεία που καταμαρτυρούν μια διαγραφόμενη οπερέτα με αβέβαιο σενάριο. Καταρχάς τις διευθετήσεις με τους αγροτές τόσο τις νέες ρυθμίσεις δανείων όσο και τις απομειώσεις των υποθηκών τις φορτώνεται η παλιά Αγροτική. Η οποία και έχει χρηματοδοτικό κενό 7,5 δισ.και θα την πληρώσουν κοινοτικά κεφάλαια, δηλαδη δημόσιο χρέος, δηλαδή οι Ελληνες φορογούμενοι.
Ασφαλώς και δεν είναι κανείς κατά των αγροτών, ίσα ίσα μάλιστα, αποτελούν έναν από τους προβληματικούς τομείς της κοινωνίας που χρειάζεται βοήθεια.Το ερώτημα είναι αν αυτό γίνεται με ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ή οδηγεί σε φαύλο κύκλο.
Παράλληλα τα φορολογικά έσοδα δείχνουν ότι έπεσαν έξω τον Ιανουάριο, γιατί άραγε; Την ώρα μάλιστα που συνεχίζουν να θεσπίζονται φόροι επί φόρων και γίνεται τόσος θόρυβος για την φορολογία ακινήτων.
Και κατά τρίτο οι τροπολογίες για τις ιδιωτικοποιήσεις που μπορεί να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για να αποκαλύψουν “μυστικά” συμβάσεων των εταιρών αυτών ,αποσύρονται και πρόκειται να επανακατατεθούν με επαναδιατύπωση.
Και το χρηματιστήριο συνεχίζει να ανεβαίνει δίνοντας ακόμα χρόνο στην κυβέρνηση να σημειώσει τα γκολ που πρέπει ,για να βρεθεί εντός στόχων προγράμματος.
Ολα δείχνουν όμως, ότι για να έλθουν αυτά τα γκολ θα πρέπει να ξεπεραστούν προβλήματα και να υλοποιηθούν κινήσεις που έχουν παρά πολλές “άγνωστους ” παραμέτρους. Ακόμα και η μείωση των τιμών βασικών αγαθών για πρώτη φορά από το 1967 δεν μπορεί να κάνει διαφορά για έναν κόσμο, που είναι βυθιμσένος στην ύφεση και τις υποχρεώσεις απέναντι σε όλα τα μέτωπα.
Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να επιτύχει. πράγματα εκεί που τα συμφέροντα μικρά κα μεγάλα καραδοκούν.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.