Η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΑΠ και η διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ (τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ) οδηγούν σε αδυναμία πληρωμής και δημοσιονομικό εκτροχιασμό εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), σε ανακοίνωσή της.

“Για όποιον ζει και κινείται στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με τις ατέλειωτες χιλιάδες ξενοίκιαστων και απαξιωμένων ακίνητων, τις καθυστερήσεις πληρωμών και τις μειώσεις ενοικίων, είναι προφανές ότι η ύπαρξη ακίνητης περιουσίας δεν συνεπάγεται και την ύπαρξη φοροδοτικής ικανότητας. Ελπίζουμε αυτό να είναι προφανές και στους ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών, ότι δηλαδή σήμερα οι μεγάλες περιουσίες είναι οι ξενοίκιαστες, και συνεπώς δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα η παραπέρα επιβάρυνσή τους”, αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

Συνεπώς, “αν πράγματι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω αύξηση των συντελεστών του ΦΑΠ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταδίδονται τις τελευταίες ημέρες, οι εμπνευστές τους θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη βέβαιη αστοχία στον τομέα των εσόδων και τον πιθανό δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας”, εκτιμά η ΠΟΜΙΔΑ.