Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Της Στεφανίας Σούκη

Κρατήσεις έως και τις 30 Δεκεμβρίου δέχεται, προς το παρόν, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, εν αναμονή των νέων σχεδίων για το ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης που προγραμματίζουν οι νέοι επενδυτές του fund της Jermyn Street για την περαιτέρω αναβάθμιση του συγκροτήματος σε υπερπολυτελή προορισμό και τη δημιουργία των βιλών.

Χθες, οι μέτοχοι της θυγατρικής του ομίλου της Εθνικής έδωσαν το ”πράσινο φως” προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η διαδικασία της πώλησης του 90% του συγκροτήματος: Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλλάς και η εισφορά σε είδος από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ως κατόχου τμήματος του ακινήτου που ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου στη συνέχεια, ως μέτοχος, το ΤΑΙΠΕΔ να εισπράξει το τίμημα που του αναλογεί από την πώληση. Με την κίνηση αυτή, στα ήδη ανήκοντα στην εταιρεία ακίνητα, συνολικού εμβαδού περίπου 190 στρεμμάτων, προστίθενται ακίνητα περίπου 110 στρεμμάτων.

Σε εκκρεμότητα αυτή την στιγμή παραμένει η έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωροταξικής Διάταξης, που θα καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης του ενιαίου πλέον ακινήτου, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάτι το οποίο αναμένεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτή είναι και η σημαντικότερη εκκρεμότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή με την πώληση του 90% της εταιρείας στην Jermyn Street και την 100% θυγατρική της εταιρία «Apollo Investment HoldCo», έναντι του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ.

Ακριβώς πάντως λόγω των καθυστερήσεων κι ενώ η σύμβαση διαχείρισης με την Starwood έληγε αυτές τις μέρες (την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου), οι δύο πλευρές- Εθνική και διαχειρίστρια εταιρεία- έλαβαν την απόφαση να επεκτείνουν τη σύμβαση έως το τέλος Δεκεμβρίου, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες αναβάθμισης του συγκροτήματος, κάτι το οποίο τοποθετείται εντός του πρώτου διμήνου του 2015.

Ως προς τις εργασίες ανακαίνισης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι προκαταρκτικές επαφές με τους μεγαλύτερους εγχώριους κατασκευαστικούς ομίλους (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P ΑΒΑΞ, ΙIntrakat) έχουν ήδη ξεκινήσει με το ενδιαφέρον από πλευράς των εγχώριων εργοληπτών για την ανάληψη του έργου να είναι μεγάλο και τις πληροφορίες να αναφέρουν ένα αρχικό κατασκευαστικό αντικείμενο στα πέριξ των 250 εκατ. ευρώ.