Για προϋπολογισμό λιτότητας, τον πρώτο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνουν λόγο τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ενώ αναφέρονται και στη νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος με με την βοήθεια  της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, ανάγκασε την υπόλοιπη Ευρώπη να δεχθεί τις απαιτήσεις της Βρετανίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στον πρώτο προϋπολογισμό λιτότητας στην ιστορία της» έγραψε χαρακτηριστικά η έγκριτη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρθηκε στην νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος ανάγκασε την υπόλοιπη Ευρώπη να δεχθεί τις απαιτήσεις του «νησιού πέρα από τη Μάγχη».

Στους κερδισμένους ανήκει και η Ελλάδα, με τα κονδύλια που πήρε για την ανεργία και την ανάπτυξη μεταδίδει η Deutsche Welle.

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια του βρετανικού Τύπου που χαρακτηρίζουν τον Ντέιβιντ Κάμερον ως τον πρωθυπουργό που κατάφερε να κερδίσει τη μάχη με την Ευρώπη στα σημεία, καθώς πέρα από το δημοψήφισμα που εξήγγειλε για την παραμονή της χώρας του, στην Ε.Ε κατάφερε να επιστρέψει στο νησί ως «νικητής» και να εξουδετερώσει τις γαλλικές απαιτήσεις.

Για «Νίκη του Κάμερον» κάνει λόγο η εφημερίδα Independent ενώ και ο φιλοευρωπαϊκός Gaurdian προβάλλει την ιστορική απόφαση για τον προϋπολογισμό λιτότητας που κατάφερε να εξασφαλίσει η Μεγάλη Βρετανία.
Διαφορετικό είναι το κλίμα στον Γαλλικό τύπο ο οποίος ασκεί δριμύτατη κριτική
στον Φρανσουά Ολάντ  για την αδυναμία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις απαιτήσεις της Μεγάλης Βρετανίας για έναν προϋπολογισμό επταετούς λιτότητας.

Η γαλλική εφημερίδα “Le Monde” κάνει λογοπαίγνιο με τον τίτλο της διάσημης ταινίας της Μέρλιν Μονρό,  «Επτά χρόνια λιτότητας», ενώ και η εφημερίδα “Liberation” χαρακτηρίζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής ως ένα «τεράστιο λάθος της Ε.Ε».