Εκτός από τα χρεωμένα νοικοκυριά και τις σπάταλες κυβερνήσεις η ευρωπαϊκή κρίση επιβάλλει δημοσιονομική πειθαρχία και σε πρώην μαικήνες.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Thomas Straumann, ο οποίος μέχρι πρότινος είχε στην κατοχή του τη διασημότερη Aston Martin  στον κόσμο: το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο James Bond το 1965 για να προμοτάρει την ταινία Thunderball. Εκτός του σούπερ αυτοκινήτου ο Straumann ήταν μεγαλομέτοχος της H. Moser & Cie (των γνωστών πολυτελών ρολογιών) και ενός ξενοδοχείου στο must θέρετρο των Άλπεων το Γκστάαντ της Ελβετίας. Η κρίση όμως τον ανάγκασε να αποχωριστεί κάποια από τα πιο αγαπημένα του αποκτήματα.
 Ο 49χρονος Ελβετός τον περασμένο Νοέμβριο μείωσε το μερίδιό του στη Straumann Holding AG, που κατασκευάζει οδοντικά εμφυτεύματα που ιδρύθηκε από τους παππούδες του  κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε ετών μετά την πτώση της μετοχής κατά το ένα τρίτο για πάνω από έξι μήνες, διαγράφοντας περίπου 931 εκατ δολάρια της χρηματιστηριακής της αξίας. E

Έβαλε στο σφυρί δύο ξενοδοχεία, ενώ πούλησε και το μερίδιό του στη Moser. Τώρα ήρθε η σειρά και για την Aston Martin για την οποία ζητά 3 εκατομμύρια στερλίνες. Και μέχρι η μετοχή της εταιρείας του να ανακάμψει, ο Straumann δεν θα ανήκει στη χρυσή λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Straumann, μηχανικός στο επάγγελμα, ο οποίος αυτοπεριγράφεται ως γνήσιος bon viveur που έχτιζε σαλόνια ειδικά για κάπνισμα πούρων στα ξενοδοχεία του σε Γκσντάαντ  και Βασιλεία, είδε την περιουσία του να μειώνεται στα 708 εκατ δολάρια από 1,18 δισ δολάρια που ήταν δυο χρόνια πριν.