Πτωτικές τάσεις στην Wall και “φρένο” στο ανοδικό ράλι του S&P έφεραν τα μακροοικονομικά μεγέθη για την αγορά κατοικιών των ΗΠΑ που απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Ετσι, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,19% κλείνοντας στις 1.500 μονάδες. Κέρδη 0,15% για τον τεχνολογικό Nasdaq που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 3.154 μονάδες και απώλειες 0,10% για τον Dow στις 13.882 μονάδες.

Νωρίτερα, μείωση εμφάνισαν τα συμβόλαια για την αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο, δείχνοντας ότι  η ανάκαμψη της αγοράς κατοικιών παραμένει ανομοιογενής.

Ειδικότερα, ο δείκτης των συμβολαίων για την αγορά κατοικιών υποχώρησε κατά 4,3%, στην τιμή 101,7, έπειτα από αναθεωρημένα στοιχεία για αύξηση 1,6% τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών ήταν πιο ενθαρρυντικά καθώς αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν το Δεκέμβριο κατά 4,6% από τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στα 230,74 δισ. δολ. Η αύξηση ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, ανέμεναν πτώση κατά 2%.