Η Wall Street τελείωσε την εβδομάδα σε αρνητικό πεδίο, με τους δείκτες να κλείνουν στην χειρότερη εβδομάδα από τον Ιούνιο. Οι επενδυτές ήταν επηρεασμένοι εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με το πότε η Fed θα πατήσει το φρένο στο πρόγραμμα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας. Την πτώση της Wall Street ενίσχυσε και η ανακοίνωση των αποθεμάτων χονδρικής. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ τα αποθέματα σημείωσαν μείωση 0,2% τον Ιούνιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σημάδι υποτονικής οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Dow σημείωσε πτώση 0,47% στις 15.426 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,38% στις 1.691 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,25% στις 3.660 μονάδες.

Ο εργοστασιακός Dow Jones Industrial έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 1,5%.

Την Παρασκευή τον Dow επηρέασαν οι μετοχές της Disney και της Home Depot.

Η εβδομάδα που τελείωσε χαρακτηρίστηκε από τον ασθενέστερο εβδομαδιαίο όγκο συναλλαγών για τον S & P 500 από τον Αύγουστο από το 2006.

(πηγή πίνακα cnbc.com)

Η Alcoa σημείωσε κέρδη 3,92%, η Caterpillar κατέγραψε αύξηση 0,66% και η Intel Corp σημείωσε άνοδο 0,27%.

Η Walt Disney σημείωσε πτώση 1,55%, η AT&T κατέγραψε απώλειες 1,39% και η Home Depot σημείωσε ζημιές 1,34%

Η αγορά είναι τουλάχιστον στη δίκαιη αξία “, δήλωσε ο Ivo Weinoehrl διαχειριστής του ταμείου της Deutsche Asset & Wealth Management στη Φρανκφούρτη.

“Έχετε δει μια τεράστια επέκταση του S & P κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών”, τόνισε.

“Αυτή είναι η συνέχεια της εικόνας της αγοράς που έχουμε βιώσει στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας”, δήλωσε ο Cam Albright, διευθυντής στο Wilmington Advisors Investment Trust.

«Δεν υπάρχει ο μεγάλος καταλύτης που θα μας ωθήσει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω”, ανέφερε.

Το δολάριο κινήθηκε ανοδικά έναντι άλλων βασικών νομισμάτων, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έπεσε μια μονάδα βάσης στο 2,555%.