Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Από τους 25 ανεξάρτητους βουλευτές οι 13 έχουν ήδη ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι μένουν 12 ανεξάρτητοι βουλευτές , που στις προηγούμενες ψηφοφορίες ψήφισαν “παρών”.

Πρόκειται για τους Ο. Βουδούρη, Π. Μουτσινά, Θ. Παραστατίδη, Θ. Τζάκρη, Π. Τατσόπουλο, Μ. Μπόλαρη, Μ. Ανδρουλάκης, Χρ. Γιαταγάνα, Β. Καπερνάρος, Β. Πολύδωρας, Ρ. Μακρή και Ν. Φούντα.

Οι περισσότεροι εκ των 12 έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, ενώ όπως αναφέρει το Mega, η κυβέρνηση κοιτά και σε άλλες δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς με 9 βουλευτές και των ΑΝ.ΕΛ. με 12 βουλευτές.

Μέχρι σήμερα, στις δύο ψηφοφορίες, καμία από τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες δεν είχε διαρροές.

Στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ καταληκτικό ρόλο, πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι θα παίξει η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία δύο βουλευτές, ο Θωμάς Ψύρρας και ο Νίκος Τσούκαλης έχουν εκφράσει σαφέστατες διαφωνίες.

Στο στρατόπεδο των ΑΝ.ΕΛ, φάνηκε να διαφοροποιείται ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που ανέφερε πως οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, όμως αργότερα δήλωσε πως θα ψηφίσει με βάση τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.