Οι Κινέζοι επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύουν τη βρετανική οικονομία, καθώς το πάθος τους για τη βρετανική κληρονομιά, αλλά και το θεσμό της μοναρχίας τους ωθεί να επιδίδονται σε σαφάρι αγορών, από πολυκαταστήματα, όπως είναι τα περίφημα Harrods.

Οι δαπάνες που έκαναν Κινέζοι τουρίστες στα μαγαζιά της Βρετανίας αυξήθηκαν κατά 31% την περσινή χρονιά, σύμφωνα με έρευνα της παρόχου τουριστικών υπηρεσιών Global Blue. Η ανάπτυξη ήταν σχεδόν διπλάσια από τα υπόλοιπα κράτη της Μέσης Ανατολής και τη Νιγηρία, με την Ταϊλάνδη να παρουσιάζει τον δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, μετά την Κίνα,  με ποσοστό 24%.

Εκτός από είδη πολυτελείας από κορυφαία brands όπως είναι η  Prada, οι επισκέπτες από την Κίνα επιστρέφουν στην πατρίδα τους με διάφορα ενθύμια, ενώ δημοφιλείς επιλογές αποτελούν επίσης αναμνηστικές  πορσελάνες  από τον Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισσάβετ, αλλά και τα χρυσά νομίσματα για τους Ολυμπιακούς του 2012 αξίας 3.500 στερλινών. Τους προσελκύουν οι τιμές που μπορεί να είναι κατά 20 με 30% φθηνότερες απ’ ό,τι στην πατρίδα τους, λόγω της επιστροφής φόρων και της ισχυροποίησης του γουάν.