Οι επτά αυτές ημέρες ήταν φρενήρεις για τον Μπιλ Κλίντον. Απηύθυνε ομιλίες σε στελέχη επιχειρήσεων στην  Ελβετία και τη Δανία, σε επενδυτές στη Σουηδία και σε ένα πλήθος επιχειρηματιών και πολιτικών ηγετών στην Αυστρία. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία του με μία θριαμβευτική ομιλία στο Κάστρο της Πράγας, όπου μοιράστηκε τις σκέψεις του για την ενέργεια με Τσέχους επιχειρηματίες.

Η αμοιβή του; 1,4 εκατομμύρια δολάρια.

Οπως γράφει η Washington Post, η προσοδοφόρα αυτή εβδομάδα το Μάιο του 2012 είναι ενδεικτική για το πώς ο Κλίντον εξαργύρωσε την παγκόσμια δημοτικότητά του. Μόλις δύο εβδομάδες αφότου εγκατέλειψε το Οβάλ Γραφείο, επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο πληρωμένων διαλέξεων με αποτέλεσμα η οικογένεια του από …ταπί που ήταν όταν αποχώρησε από το Λευκό Οίκο, όπως έχει ισχυριστεί η ίδια η Χίλαρι, να μετατραπεί σε μία από τις πλουσιότερες των ΗΠΑ.

Ο Μπιλ Κλίντον πληρώθηκε συνολικά 104, 9 εκατομμύρια δολάρια για 542 ομιλίες σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο του 2001, όταν έφυγε από το Λευκό Οίκο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, όταν η Χίλαρι αποχώρησε από το αξίωμα της υπουργού Εξωτερικών, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της οικογένειάς που έχει στη διάθεσή της η αμερικανική εφημερίδα.

Αν και οι περισσότερες από τις μισές από αυτές τις εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τις ομιλίες του, 56,3 εκατομμύρια δολάρια, προέρχεται από το εξωτερικό, κυρίως από την Κίνα, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τη Βρετανία.  

Η χρηματοοικονομική βιομηχανία αποτελεί τον τελευταίο “χορηγό” του Κλίντον. Σύμφωνα με την Post, οι τράπεζες της Wall Street και άλλες χρηματοοικονομικές εταιρείες προσέλαβαν τον πρώην πλανητάρχη για τουλάχιστον 102 εμφανίσεις, πληρώνοντάς τον 19,6 εκατομμύρια δολάρια.

Από τότε που έφυγε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η πρώην Πρώτη Κυρία ακολούθησε το παράδειγμα του συζύγου της, εκφωνώντας μία σειρά από ομιλίες επί πληρωμή για λογαριασμό επιχειρήσεων, τραπεζών και άλλων οργανισμών. Αν και τα στοιχεία για τα κέρδη της δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, εκτιμάται ότι η συνήθης αμοιβή της ανέρχεται σε περισσότερα από 200.000 δολάρια, ενώ έχει μεγαλύτερη ζήτηση από τον άνδρα της.

Μάλιστα, η εφημερίδα σχολιάζει ότι αυτή η πρακτική θα μπορούσε να αποτελέσει πολιτική πρόκληση για τη Χίλαρι εάν αποφασίσει να διεκδικήσει την προεδρία,  καθώς οι αντίπαλοί της θα μπορούσαν να την κατηγορήσουν για συνδέσεις με ισχυρά συμφέροντα. Αρκετές εταιρείες, που έχουν πληρώσει τον Μπιλ Κλίντον για τις ομιλίες του, τελούν υπό έλεγχο από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές Αρχές.